INNOVATIE

Stichting Onderwijs & Samenleven ondersteunt initiatieven om innovaties in de markt te krijgen. Ze werken daarin samen met instanties als de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

REKENGAMES

Vlot leren rekenen is een kwestie van veel oefenen op de juiste manier. Op basis van een langdurig onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat kinderen baat hebben bij het goed automatiseren van rekensommen. En dat wordt natuurlijk extra leuk als dat met een rekengame kan waarin de kat uit de cartoon Garfield de hoofdpersoon is. De game wordt ontwikkeld voor internationaal gebruik en komt na de zomer van 2017 op de Nederlandse markt.

FIT en VAARDIG

Fit en Vaardig op school laat leerlingen meer bewegen in de klas in combinatie met lesoefeningen. Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat leerlingen beter leren wanneer ze meer bewegen in de klas. Wist je dat kinderen die meedoen aan Fit&Vaardig op school na 2 jaar deelname een extra leerwinst van 4 maanden hebben op andere kinderen? Van het programma Fit en Vaardig is een demo beschikbaar.
Het programma komt na de zomervakantie van 2017 op de markt.

Meer informatie over Fit & Vaardig.

CONTACT

Wil je meer informatie of heb je goede ideeën?

Stichting Onderwijs & Samenleven
Marktstraat 16
8601 CV SNEEK
stichting@onderwijsensamenleven.nl
085 – 30 30 920

Garfield rekengame