ONDERWIJS

Onderwijs aan kinderen met een specialistische ondersteuningsvraag vraagt om veel expertise, vakmanschap en voortdurende ontwikkeling van scholen en onderwijzers. Dat gebeurt vaak op de scholen zelf. Stichting Onderwijs & Samenleven ondersteunt bij aanvullende vragen van scholen over onderwijsontwikkeling en professionalisering. Daarnaast zorgt de stichting voor goede begeleiding van docenten en nieuwe initiatieven in en rond het onderwijs.

 

EFFECTIEF ONDERWIJS

Onderwijsadviesbureau Effectief Onderwijs is expert in specialistisch onderwijs. Het biedt advies en scholing aan management, interne begeleiders en leerkrachten om betere kansen voor leerlingen te creëren. Effectief Onderwijs ondersteunt scholen op elk vlak, zodat wordt bereikt waar het om draait: goed onderwijs voor leerlingen met een ondersteuningsvraag.

Meer informatie over Effectief Onderwijs.

NOORDELIJK ONDERWIJSGILDE

Goed onderwijs is vakmanschap. Dat weet Effectief Onderwijs en daarom heeft het een eigen opleidingsinstituut: het Noordelijk Onderwijsgilde. Het biedt scholing voor specialistisch onderwijs op diverse vlakken. Daarmee kunnen leerkrachten en andere functiegroepen zich professionaliseren. Jaarlijks biedt het Noordelijk Onderwijsgilde zo’n tien scholingsmodules met bijbehorende checklists en kijkwijzers.

Meer informatie over het Noordelijk Onderwijsgilde

STEUNPUNT ONDERWIJS NOORD

Leerlingen met een ondersteuningsvraag blijven vaak binnen hun vertrouwde reguliere school. De uitdaging voor leerkrachten ligt in het zoeken naar de balans tussen het lesgeven aan een groep en het individuele kind. Lesgeven aan kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte in het reguliere onderwijs vraagt speciale aandacht, kennis en extra inzet. Vanuit Steunpunt Onderwijs Noord bieden deskundigen vanuit het speciaal onderwijs ondersteuning aan leerkrachten en ouders.

Meer informatie over Steunpunt Onderwijs Noord.

Logo Effectief Onderwijs
Effectief Onderwijs
LOGO_NOG_RGB
_DSC9869
steunpunt_onderwijs_noord_logo
Steunpunt Onderwijs Noord