INNOVATIE

Stichting Onderwijs & Samenleven ondersteunt initiatieven om innovaties in de markt te krijgen. Ze werken daarin samen met instanties als de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

REKENGAMES

Vlot leren rekenen is een kwestie van veel oefenen op de juiste manier. Op basis van een langdurig onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat kinderen baat hebben bij het goed automatiseren van rekensommen. Met name kinderen met een rekenachterstand hebben veel begeleiding en herhaling nodig. Al deze herhaling is voor kinderen echter al snel saai, en de benodigde begeleiding kost veel tijd. Garfield’s Count Me In is ontwikkeld om hier iets aan te doen. En dat wordt natuurlijk extra leuk als dat met een rekengame kan waarin de kat uit de cartoon Garfield de hoofdpersoon is.
De game wordt ontwikkeld voor internationaal gebruik en is op dit moment beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Meer informatie: Garfield’s Count Me In

FIT en VAARDIG

Fit en Vaardig op school laat leerlingen meer bewegen in de klas in combinatie met lesoefeningen. Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat leerlingen beter leren wanneer ze meer bewegen in de klas. Wist je dat kinderen die meedoen aan Fit&Vaardig op school na 2 jaar deelname een extra leerwinst van 4 maanden hebben op andere kinderen? De onderzoeker van de RUG, Marijke Mullender-Wijnsma, won hiermee in 2017 de NRO jury én publieksprijs voor het meest effectieve onderzoek. Fit en Vaardig op school is op dit moment beschikbaar voor de groepen 3 t/m 7 van het basisonderwijs. Het programma voor groep 2 is vanaf oktober 2018 beschikbaar, aan het programma voor groep 8 wordt gewerkt. Verder wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Fit en Vaardig voor leerlingen van (V)SO en SBO is gepland.
Fit en Vaardig wordt binnenkort toegevoegd als erkende jeugdinterventie door het Nationaal Jeugd Instituut

Meer informatie over Fit & Vaardig.

CONTACT

Wil je meer informatie of heb je goede ideeën?

Stichting Onderwijs & Samenleven
Marktstraat 16
8601 CV SNEEK
stichting@onderwijsensamenleven.nl
085 – 30 30 920

Garfield rekengame