ONDERWIJS

Onderwijs aan kinderen met een specialistische ondersteuningsvraag vraagt om veel expertise, vakmanschap en voortdurende ontwikkeling van scholen en onderwijzers. Dat gebeurt vaak op de scholen zelf. Stichting Onderwijs & Samenleven ondersteunt bij aanvullende vragen van scholen over onderwijsontwikkeling en professionalisering. Daarnaast zorgt de stichting voor goede begeleiding van docenten en nieuwe initiatieven in en rond het onderwijs.

 

EFFECTIEF ONDERWIJS

Onderwijsadviesbureau Effectief Onderwijs is expert in specialistisch onderwijs. Het biedt advies en scholing aan management, interne begeleiders en leerkrachten om betere kansen voor leerlingen te creëren. Effectief Onderwijs ondersteunt scholen op elk vlak, zodat wordt bereikt waar het om draait: goed onderwijs voor leerlingen met een ondersteuningsvraag.

Meer informatie over Effectief Onderwijs.

NOORDELIJK ONDERWIJSGILDE

Het Noordelijk Onderwijsgilde (NOG) is een professionaliseringscentrum met een duidelijke missie: vakmanschap stimuleren in het specialistisch en passend onderwijs. Samen met het onderwijs en toonaangevende experts komt het scholingsaanbod tot stand. Dit aanbod is gericht op onderwijsprofessionals die werken met leerlingen met speciale onderwijsbehoeften. Professionaliseren betekent bij het NOG altijd maatwerk. Het sluit aan bij de ambitie, de doelgroep en mate van ervarenheid van individuele collega’s, een team of school.

Meer informatie zie Noordelijk Onderwijsgilde

of bekijk direct het Scholingsaanbod 2021-2022

STEUNPUNT ONDERWIJS NOORD

Leerlingen met een ondersteuningsvraag blijven vaak binnen hun vertrouwde reguliere school. De uitdaging voor leerkrachten ligt in het zoeken naar de balans tussen het lesgeven aan een groep en het individuele kind. Lesgeven aan kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte in het reguliere onderwijs vraagt speciale aandacht, kennis en extra inzet. Vanuit Steunpunt Onderwijs Noord bieden deskundigen vanuit het speciaal onderwijs ondersteuning aan leerkrachten en ouders.

Meer informatie over Steunpunt Onderwijs Noord.

Logo Effectief Onderwijs
Effectief Onderwijs
LOGO_NOG_RGB
_DSC9869
steunpunt_onderwijs_noord_logo
Steunpunt Onderwijs Noord